791
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 1 ½ κιλό μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ φλιτζάνι μπράντι της επιλογής μας
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
Για το σερβίρισμα
- Χοντρό αλάτι
- 3 ειδών πιπέρια σε κόκκους (πράσινο, μαύρο, ροζ)
- Δεντρολίβανο ή ρίγανη
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά στοιχεία της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και τις ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον.
- Ετοιμάζουμε τη φωτιά στη συσκευή της επιλογής μας και βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο. Το στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε ταμποναριστά με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες στην ψησταριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στο μεταξύ σπάμε τους σπόρους των πιπεριών στο γουδί και προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο. Τα ανακατεύουμε τρίβοντας με το χέρι ελαφρά.
- Βγάζουμε τις ψημένες μπριζόλες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αλατιού. Αφήνουμε τις μπριζόλες να σταθούν 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.