948
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ποιος μπορεί άραγε να αντισταθεί σε μια φρεσκοψημένη βάφλα σερβιρισμένη με παγωτό, ζεστή σος σοκολάτας και φρέσκα φρούτα;
Υλικά για 6 βάφλες:
- 180ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 70γρ. βούτυρο
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 αυγό
- 30γρ. ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι μαλακό
- 20γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο λάδι για τη βαφλιέρα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 125 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ. κακάο
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλια
- Φρούτα της επιλογής σας (μπανάνες, φράουλες, κεράσια)
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από την κουβερτούρα) σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
- Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο και τη βανιλίνη σε κατσαρολάκι να λιώσουν και αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό το μείγμα. Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα του γάλακτος χτυπώντας και τέλος ενσωματώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και παχύρρευστο σχετικά μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά τη βαφλιέρα και τη ζεσταίνουμε καλά.
- Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας προσέχοντας να μην ξεχειλίσουμε την υποδοχή. Το ισιώνουμε με σπάτουλα, σκεπάζουμε και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
- Βγάζουμε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
- Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό φρούτα της επιλογής μας και σάλτσα σοκολάτας.