Μαλακά cookies σοκολάτας με άρωμα καφέ

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υπερνόστιμα κούκις για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή απλώς γιατί θέλετε να βάλετε στο στόμα μια γλυκιά μπουκιά…

 

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο 82%
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή υγρή
  • 2 αυγά μέτρια
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ. κακάο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50 ml espresso σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τον καφέ στην εσπρεσομηχανή και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, τον καφέ κι αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε λίγο ακόμη να γίνει ομοιογενής η ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και την πλάθουμε σε μπάλες των 30 γρ. περίπου. Τις αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας σημαντική απόσταση μεταξύ τους γιατί θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε στους 190οC στον αέρα ή στους 200οC στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: εσπρεσομηχανή, μίξερ, ταψί.

 

Μπορείς να δεις ακόμη