1,4K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Θα το κόψουμε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, θα το περιχύσουμε με σάλτσα σοκολάτας και θα το διακοσμήσουμε με σπόρους ροδιού!
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανιλίνη
Για το σερβίρισμα
- 1 ρόδι ξεσπυρισμένο
- 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και βάζουμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει χωρίς το νερό να ακουμπά στον πυθμένα του μπολ (μπεν μαρί) και περιμένουμε να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε με τη βοήθεια σπάτουλας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν τα δυο μείγματα.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσουμε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό 5 λεπτά ακόμη στον φούρνο πριν το βγάλουμε.
- Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και ετοιμάζουμε μια σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερούρα. Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε από το brownies κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε τις καρδιές με σάλτσα σοκολάτας, διακοσμούμε με σποράκια ροδιού και σερβίρουμε.