Απολαυστικά σάντουιτς με βάφλες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Έχετε δοκιμάσει βάφλες στην αλμυρή εκδοχή τους; Δεν ξέρετε πόσο νόστιμες είναι! Μια δοκιμή στο πρωινό τραπέζι της Κυριακής θα πείσει όχι μόνο εσάς αλλά κι όλη την οικογένεια.

 

 

Υλικά για 6 βάφλες περίπου

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 180 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για τη βαφλιέρα

 

Για το σερβίρισμα

  • Ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της επιλογής σας
  • Γραβιέρα Νάξου σε φέτες ή άλλο της επιλογής σας
  • Μαρούλι και ντομάτα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό το μείγμα.
  2. Ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μπολ και χτυπάμε με αυγοδάρτη να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα του γάλακτος, χτυπάμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και παχύρρευστο σχετικά μείγμα.
  4. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά.
  5. Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και με μια σπάτουλα την απλώνουμε παντού. Δεν πρέπει να ξεχειλίσουμε την υποδοχή. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά.
  6. Βγάζουμε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  7. Κόβουμε την κάθε βάφλα στη μέση και την κάνουμε σάντουιτς με γέμιση ζαμπόν και τυρί. Αν θέλουμε τους προσθέτουμε μαρούλι και ντομάτα.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, βαφλιέρα.

Μπορείς να δεις ακόμη