|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Ατομικά Σουφλέ Σοκολάτας – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 170 γρ. ζάχαρη + 30 γρ. επιπλέον για τα φορμάκια
  • 50 γρ. βούτυρο + 15 γρ. επιπλέον για τα φορμάκια
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, μέτρια

  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε λίγο βούτυρο στα φορμάκια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το απλώνουμε παντού. Ρίχνουμε μέσα ζάχαρη και με κυκλικές κινήσεις τα γυρνάμε για να πάει παντού. Τινάζουμε για να πέσει το η περισσευούμενη και τ’ αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φορμάκια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα. Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό, ή γυάλινο μπολ ώστε να εφαρμόσουμε τη μέθοδο μπεν μαρί. Ρίχνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο μπολ και τ’ αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα όταν χρειαστεί. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Η διαδικασία θα πάρει περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας σιγά-σιγά στο κρύο μείγμα για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του αυγού και ψηθεί. Αφού το μείγμα μας γίνει σοκολατένιο, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Γεμίζουμε τα ¾ της κάθε φόρμας με το μείγμα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στη θερμοκρασία που έχουμε ήδη προθερμάνει. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε απ’ το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σ’ ένα πιάτο και τα σερβίρουμε.

 

TIPS

 

Στο μείγμα της σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κάρδαμο για ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη