|  | 

Κουζίνα

Ελληνική καρμπονάρα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η ιταλική έχει το όνομα κι η ελληνική καρμπορνάρα όμως έχει τη χάρη της.

 

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο6 ή στριφτάρια ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 6 κρόκους από ολόφρεσκα αυγά
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας λεπτοτριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
  • 250 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα μαγειρεύουμε al dente.
  2. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το σύγκλινο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνει τραγανό.
  3. Παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με μία κουτάλα μαζί με λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σύγκλινο.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με το γιαούρτι και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά και όσο ζεστό νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ωραία και κρεμώδης η σάλτσα της καρμπονάρας.
  6. Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη