979
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η ιταλική έχει το όνομα κι η ελληνική καρμπορνάρα όμως έχει τη χάρη της.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια Νο6 ή στριφτάρια ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
- 6 κρόκους από ολόφρεσκα αυγά
- 180 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας λεπτοτριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
- 250 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα μαγειρεύουμε al dente.
- Στο μεταξύ, σοτάρουμε το σύγκλινο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνει τραγανό.
- Παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με μία κουτάλα μαζί με λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σύγκλινο.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το γιαούρτι και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά και όσο ζεστό νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ωραία και κρεμώδης η σάλτσα της καρμπονάρας.
- Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/422625891732382/’ width=’400′]