Φιστικοβούτυρο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Το αλείφουμε στο ψωμί ή τις φρυγανιές στο πρωινό, συνδυάζεται στο φαγητό αλλά και στο γλυκό και μπορεί να γίνει εύκολα εμμονή. Ειδικά όταν είναι φρέσκο και λαχταριστό στο βάζο χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα φιστικοβούτυρο στο σπίτι σε 5 μόλις λεπτά.

 

Υλικά (για ένα βαζάκι περίπου 200γρ.)

  • 200 γρ. φιστίκι αράπικο καθαρισμένο, ψημένο και αλατισμένο
  • 15 γρ. αραβοσιτέλαιο

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φιστίκια στον πολυκόφτη.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε με μικρά διαλείμματα.
  3. Σπρώχνουμε προς τα κάτω τα κομματάκια που κολλάνε στον κάδο.
  4. Το φιστικοβούτυρο είναι έτοιμο όταν γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
  5. Μεταφέρουμε σε βαζάκι που έχουμε πλύνει και έχει στεγνώσει καλά και αφήνουμε στο ψυγείο.

 

Δες πόσο εύκολο είναι το φτιάξεις στο video που ακολουθεί:

 

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/306207306701074′ width=’400′]

 

Μπορείς να δεις ακόμη