511
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 500 γρ. καρπούζι ψίχα (καθαρισμένο από τη φλούδα και τα κουκούτσια)
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. νερό
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε την καθαρή ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ, σε 2 δόσεις αν χρειαστεί.
- Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πολτό του καρπουζιού και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ξεφορμάρουμε την τελευταία στιγμή βρέχοντας τις φόρμες κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
Δες στο παρακάτω video πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις τις γρανίτες σπίτι σου.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/490303798392250/’ width=’400′]