Γρανίτες καρπούζι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 500 γρ. καρπούζι ψίχα (καθαρισμένο από τη φλούδα και τα κουκούτσια)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε την καθαρή ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ, σε 2 δόσεις αν χρειαστεί.
  2. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πολτό του καρπουζιού και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ξεφορμάρουμε την τελευταία στιγμή βρέχοντας τις φόρμες κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.

 

 

Δες στο παρακάτω video πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις τις γρανίτες σπίτι σου.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/490303798392250/’ width=’400′]

 

Μπορείς να δεις ακόμη