O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα, παρέα με την Ελένη Ψυχούλη από το olivemagazine.gr, η οποία μαγειρεύει πεντανόστιμες μπάμιες με κεφτέδες στην επαγωγική εστία της Electrolux.
ΥΛΙΚΑ
-
Για τους Κεφτέδες
- 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- σκόρδο, προαιρετικά
-
Για τις Μπάμιες
- 700 γρ φρέσκιες μπάμιες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.ζάχαρη
- 1 κ.σ.ξύδι
- 1ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τους κεφτέδες. Αρχικά, μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους. Καλό είναι να τους πατάμε λίγο για να πλατύνουν. Στη συνέχεια, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στη γάστρα ρίχνοντας μαζί ελαιόλαδο και τους σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τις μπάμιες στη γάστρα, αφού προηγουμένως τις έχουμε αφήσει στον ήλιο για μισή ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι, με αλάτι και ξύδι και εν συνεχεία τις έχουμε ξεπλύνει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε λίγο τις μπάμιες και τις σβήνουμε με το ξύδι και το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, το κρασί κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, προσέχοντας οι μπάμιες να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε!
TIPS
Tip συνταγής
Αυτό το πιάτο γίνεται νοστιμότερο την επόμενη μέρα και το απολαμβάνεις καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip για την Εστία
Εάν χρειαστεί να απομακρυνθείς για λίγο καθώς μαγειρεύεις, απλά χρησιμοποίησε τη λειτουργία Stop+Go. Με ένα απλό άγγιγμα, η διαδικασία μαγειρέματος διακόπτεται προσωρινά, πλήρως.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ