Πώς αξιοποιούμε τα αποξηραμένα φρούτα
Από την Ιωάννα Σταμούλου Εκτός από σοβαρούς λόγους να εντάξουμε στη διατροφή μας τα ξερά φρούτα έχουμε
Ετοιμάζουμε πρώτα τους κεφτέδες. Αρχικά, μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους. Καλό είναι να τους πατάμε λίγο για να πλατύνουν. Στη συνέχεια, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στη γάστρα ρίχνοντας μαζί ελαιόλαδο και τους σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τις μπάμιες στη γάστρα, αφού προηγουμένως τις έχουμε αφήσει στον ήλιο για μισή ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι, με αλάτι και ξύδι και εν συνεχεία τις έχουμε ξεπλύνει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε λίγο τις μπάμιες και τις σβήνουμε με το ξύδι και το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, το κρασί κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, προσέχοντας οι μπάμιες να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε!
Αυτό το πιάτο γίνεται νοστιμότερο την επόμενη μέρα και το απολαμβάνεις καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Εάν χρειαστεί να απομακρυνθείς για λίγο καθώς μαγειρεύεις, απλά χρησιμοποίησε τη λειτουργία Stop+Go. Με ένα απλό άγγιγμα, η διαδικασία μαγειρέματος διακόπτεται προσωρινά, πλήρως.