Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και σπανάκι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα ζυμαρικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 6 κούπες νερό ή ζωμό
  • 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για το αρωματικό τυρί

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1/3 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το αρωματικό τυρί:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα φυλάω στο ψυγείο.

 

Για τα ζυμαρικά:
Ζεσταίνω σε μια χαμηλή κατσαρόλα τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτω τον κιμά και τον ανακατεύω με ένα σύρμα να αλλάξει χρώμα και να σπάσει τις ίνες του. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, την πιπεριά, το πράσο, το θυμάρι και συνεχίζω να σοτάρω μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτω την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το μακαρονάκι, ανακατεύω ενώ συγχρόνως ρίχνω κουταλιά-κουταλιά τον ζωμό. Αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά. Ρίχνω το σπανάκι, ανακατεύω ίσα-ίσα να μαραθεί, αφαιρώ τα κλωναράκια του θυμαριού και κατεβάζω από τη φωτιά. Διορθώνω το αλατοπίπερο, προσθέτω την παρμεζάνα, ανακατεύω και τα αφήνω 1-2 λεπτά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως με μια κουταλιά από το αρωματικό τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, θυμάρι, 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο και έξτρα παρμεζάνα.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη