|  | 

Κουζίνα

Κορμός μωσαϊκό με κακάο και μπισκότα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για τον κορμό:

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ¼ φλιτζάνι κακάο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ σπασμένα σε κομμάτια
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη διακόσμηση:

  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 40γρ. νερό
  • Μερικά μπισκότα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Ρίχνουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και χτυπάμε (με μίξερ χειρός) στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Κρατάμε μερικά μπισκότα για τη διακόσμηση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε όμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.
  5. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό να ζεσταθεί καλά και πριν πάρει βράση προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  7. Διακοσμούμε με λίγα μπισκότα και σερβίρουμε αφού σταθεροποιηθεί, κόβοντας σε φέτες.

 

Δείτε ακόμη