|  | 

Κουζίνα

Κορμός σοκολάτας με καφέ, ινδοκάρυδο και μπισκότα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ο κορμός της μαμάς εμπλουτισμένος με αληθινή σοκολάτα, καφέ espresso και ινδοκάρυδο αποκτά κοσμοπολίτικο αέρα.

Υλικά για τον κορμό

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 2 δόσεις καφέ espresso
  • 1 ¼ φλιτζάνι κακάο
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για τη διακόσμηση

  • 75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  2. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τον καφέ με το μπράντι και τα ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα του μείγματος.
  3. Ρίχνουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το ινδοκάρυδο και το υπόλοιπο μείγμα καφέ-κονιάκ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  5. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  6. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ για να διευκολυνθούμε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε όμορφα, πιέζουμε για να καλυφτούν τυχόν κενά και το βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
  7. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
  8. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμούμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.

 

 

Δείτε ακόμη