|  | 

Κουζίνα

Σκορδαλιά

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η πιο νόστιμη εκδοχή της σκορδαλιάς είναι με ψωμί και καρύδια και τη σερβίρουμε παρέα με σαλάτα από βραστά παντζάρια.

 

Υλικά

  • 200 γρ. ψωμί χωριάτικο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 1-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ανάλογα πόσο δυνατή τη θέλουμε)
  • 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30-40 γρ. ξίδι λευκό
  • 100 γρ. καρύδια
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Παντζάρια βρασμένα σε φέτες
  • Καρύδια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ψωμί

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά από 10 λεπτά το στύβουμε με το χέρι.
  2. Ζεματάμε το σκόρδο σε λίγο νερό και στραγγίζουμε.
  3. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ και το λιώνουμε με λίγο από το λάδι και το ξίδι και όλα τα καρύδια.
  4. Προσθέτουμε σε δόσεις το ψωμί εναλλάξ με αραβοσιτέλαιο και εξακολουθώντας το χτύπημα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο. Η σκορδαλιά πρέπει να είναι λεία και ελαστική.
  6. Σερβίρουμε τη σκορδαλιά με φέτες από παντζάρια γύρω γύρω, σπασμένα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη