Κοτομπουκιές φούρνου σε κρούστα κορν φλέικς

by Ilias Skazas

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Κοτομπουκιές ζουμερές και τραγανές χωρίς τηγάνι, χωρίς περιττές θερμίδες, ψημένες εύκολα γρήγορα σε φριτέζα αέρα.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 700γρ. φιλέτο από κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 3 αυγά
  • 175γρ. κορν φλέικς
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα φιστικοβούτυρο:

  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ. φιστικοβούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα καυτερή

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες από ψωμί χωριάτικο
  • Ψημένες αραβικές πιτούλες

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το φιστικοβούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα φιλετάκια ή στικς και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ. Τρίβουμε τα κορν φλέικς στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέσα το μίγμα μπαχαρικών. Τα ρίχνουμε σε δεύτερο μπολ και σε τρίτο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι.
  4. Πανάρουμε τα φιλετάκια: Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τα τριμμένα κορν φλέικς.
  5. Ψήνουμε σε φριτέζα αέρα για 30′ ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές χωρίς να στεγνώσουν.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο αμέσως μόλις ψηθεί, συνοδεύοντας με τη σος φιστικοβούτυρου που ετοιμάσαμε και ψημένες φέτες ψωμιού ή αραβικές πίτες!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, φριτέζες αέρα.

Μπορείς να δεις ακόμη