Διατήρησε τα ρούχα σου σαν καινούρια
Τα ρούχα δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη προστασίας μας από το κρύο και τη ζέστη. Είναι και τρόπος έκφρασης.
Για το κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το κρατάμε στην άκρη. Πολτοποιούμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε μαζί με τα ντοματίνια στο ζεστό τηγάνι εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο στο ταψί με αλάτι, πιπέρι, τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τις λεμονόκουπες και περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας. Αλείφουμε με βούτυρο το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000 C και στη συνέχεια ψήνουμε στους 1800C, για 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε με το κρασί και για πιο τραγανή πέτσα, περιχύνω με το ζουμί από το ταψί.
Για τις γλυκοπατάτες
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι σε ένα ταψί, ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 2000 C, για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι τις πατάτες μόλις βγουν από τον φούρνο.