647
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. γεμάτη κουρκουμά
- 125 γρ. σπορέλαιο
- 170 γρ. μπίρα
- 100 γρ. φουντούκια
- 1 καρότο μεγάλο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 5-6 κ.σ. μαυροσούσαμο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Τρίβουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τον κουρκουμά σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να μην κολλάει στα χέρια.
- Προσθέτουμε το καρότο και τα φουντούκια.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρές ποσότητες ζύμης σε μπαστουνάκια βουτώντας τα στο μαυροσούσαμο.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.
- Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο δοχείο.
Δες την εκτέλεση στο video που ακολουθεί:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/531388277639701′ width=’400′]