Λιγκουίνι με λαχανικά και πάστα μαύρου σκόρδου – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα λαχανικά

  • 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • 100 γρ. πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
  • 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 150 γρ. ντομάτα σε κομμάτια στραγγισμένη
  • 50 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. κουκονάρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τα λιγκουίνι

  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 30 γρ. γραβιέρα
  • 10 γρ. πάστα μαύρου σκόρδου
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 200 γρ. λιγκουίνι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

Τοποθετώ σε ταψί τα λαχανικά και την ντομάτα, μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνω και τα ψήνω στους 200°C για 12 λεπτά. Βράζω τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Γυρίζω το περιεχόμενο του ταψιού σε μεταλλικό μπολ. Σουρώνω τα λιγκουίνι και τα προσθέτω και αυτά στο μπολ. Ανακατεύω μαζί με χοντροκομμένο βασιλικό, τη γραβιέρα, το ελαιόλαδο, την πάστα μαύρου σκόρδου για να ενωθούν οι γεύσεις. Αρταίνω με φρέσκο πιπέρι και σερβίρω.

 

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη