Μοσχαράκι κοκκινιστό

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το απόλυτο πιάτο της Κυριακής, που κλέβει πάντα τις εντυπώσεις χωρίς να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με τη χρήση χύτρας ταχύτητας γίνεται στον μισό χρόνο.

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 1,3 κιλό μοσχαράκι (χτένι, ποντίκι, ελιά) σε κομμάτια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 6 μπαχάρια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας και όταν κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού. Τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και να θωρακιστούν.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα σοτάρουμε κι αυτά ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανάλογο αλατοπίπερο και κουνάμε τη χύτρα. Ύστερα την κλείνουμε με το καπάκι, την ασφαλίζουμε βάση των οδηγιών της και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 60′.
  5. Ανοίγουμε τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ελέγχουμε τη σάλτσα. Αν είναι ακόμη νερουλή, ανεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό χωρίς καπάκι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη