|  | 

Κουζίνα

Μους σοκολάτας με 2 υλικά

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά 4 άτομα

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 350ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε μπολ.
  2. Βάζουμε τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση.
  3. Περιχύνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  4. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
  5. Ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας να ομογενοποιηθούν τα δυο μείγματα.
  6. Μοιράζουμε τη μους σε μικρά ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
  7. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη