|  | 

Κουζίνα

New York style, αλμυρό cheesecake με φέτα και ντοματίνια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα ξεχωριστό αλμυρό τσιζκέικ με φέτα, βασιλικό και ντοματίνια.

 

Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. αμύγδαλα λεπτοτριμμένα
  • 125 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού

Για την κρέμα τυριού

  • 500 γρ. φρέσκο
  • 250 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • 6 αυγά μέτρια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού

 

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. ντοματίνια ολόκληρα

 

Εκτέλεση

1. Για τη βάση: Προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή τον γάντζο, ρίχνουμε στον κάδο όλα τα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με διάμετρο 22-23εκ. με αποσπώμενο πάτο και προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10 λεπτά.

2. Για την κρέμα τυριού: Προσαρμόζουμε το σύρμα στην κουζινομηχανή και χτυπάμε στον κάδο το τυρί κρέμα με τη φέτα, τα αυγά, το πέστο βασιλικού και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Το ρίχνουμε πάνω από την προψημένη βάση και ψήνουμε για 45 ακόμη στους 160οC στον αέρα. Βγάζουμε το τσιζκέικ από το φούρνο βάζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

4. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει μέχρι την επόμενη.

5. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

6. Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια, και προσθέτοντας μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

 

 

Δείτε ακόμη