649
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια νόστιμη ομελέτα που μπορεί να σερβιριστεί σε brunch ή σαν κυρίως πιάτο, μαζί με μια δροσερή σαλάτα και ψωμί.
Υλικά για 2 άτομα
- 4 αυγά μεγάλα
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. σπανάκι φρέσκο (ολόκληρα τα φύλλα)
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με αποσπώμενο χερούλι ή κατάλληλο και για φούρνο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Το φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι να μαραθεί.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με την τριμμένη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Κουνάμε ελαφρά για να απλωθούν στο τηγάνι τα υλικά μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της.
- Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας στον φούρνο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φούρνο, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια πιάτου να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.