|  | 

Κουζίνα

Παγωτό Καϊμάκι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά:

  • 450γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 2 κ. γ. κοφτά σαλέπι
  • ½ κ. γ. μαστίχα Χίου

 

Για το σερβίρισμα:

  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

 

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη τη μαστίχα με μια κουταλιά ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το γάλα και χτυπάμε να ενωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι.
  2. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι ακόμη κρύο γάλα και χτυπάμε να γίνουν λείο μείγμα. Μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με σύρμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το βάζουμε να παγώσει. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος και αφήνουμε στην κατάψυξη.
  6. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και σερβίρουμε 1-2 μπάλες παγωτού ανά μερίδα.
  7. Γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Δες στο video τη συνταγή βήμα βήμα!

 

 

 

Δείτε ακόμη