Πανσέτα χοιρινή με γλάσο ροδιού – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για την πανσέτα

    • 1 ½ κιλό πανσέτα ολόκληρο κομμάτι
    • Αλάτι-πιπέρι
    • Λάδι
  • Για το γλάσο

  • 200 γρ. μαρμελάδα ροδιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό ρόδι ή κόκκινα φρούτα
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το γλάσο:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάω στην άκρη.

 

Για την πανσέτα:

Χαράζω το λίπος της πανσέτας σε διαγώνιες γραμμές, σχηματίζοντας ρόμβους. Πασπαλίζω με λάδι, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια την αλείφω πολύ καλά από όλες τις πλευρές με το γλάσο. Προθερμαίνω την ψηστιέρα Weber, στους 1800C, στη λειτουργία έμμεση θερμότητα, τοποθετώ τη σχάρα ψησίματος μαζί με το κρέας, πάνω στην έμμεση θερμότητα, κλείνω το καπάκι και το αφήνω να ψηθεί για 2 ώρες περίπου, ή μέχρι το θερμόμετρο στο εσωτερικό της πανσέτας να δείχνει 750C. Στη διάρκεια του ψησίματος αλείφω το κρέας με το γλάσο ανά διαστήματα. Βγάζω το κρέας από την ψηστιέρα, αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το σερβίρω με ψητές νεαρές πατάτες, καρότα, φιρίκια κ.λ.π.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη