Ribeye μπριζόλες στο τηγάνι

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η βασίλισσα της μπριζόλας ψήνεται τέλεια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Θέλουμε να κάνει εξωτερικά μια ωραία κρούστα και στο εσωτερικό της να παραμείνει ροζέ και τρυφερή, γι’ αυτό προσέχουμε μην την παραψήσουμε και την καταστρέψουμε.

 

Υλικά για 3-5 άτομα:

  • 3 μπριζόλες ribeye πάχους 1,5 δάχτυλο περίπου
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ελαφρά τις μπριζόλες μας και από τις δύο πλευρές και βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που θα χωράει και τις τρεις να ζεσταθεί καλά.
  2. Όταν κάψει το τηγάνι τοποθετούμε πάνω του τις μπριζόλες και μετά από λίγο που θα κάνουν κρούστα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε να βγάλουν το λίπος τους οι μπριζόλες και να σιγοψηθούν για 3 λεπτά ακόμη, οπότε τις γυρίζουμε από την άλλη, δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά ώστε να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά και μετά χαμηλώνουμε ξανά και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το σκόρδο, θυμάρι, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τις μπριζόλες να βράσουν μέσα στο αρωματισμένο βούτυρο για λίγο, γυρίζοντάς τες μερικές φορές από τη μια και από την άλλη.
  4. Βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα περιχύνουμε με το αρωματικό βούτυρο (αφού απομακρύνουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά του τηγανιού και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 λεπτά πριν τις σερβίρουμε σε ξύλινη επιφάνεια κοπής.
  5. Τις κόβουμε κάθετα και με μια μικρή κλίση σε μακρόστενα κομμάτια και τις συνοδεύουμε στο τραπέζι με ανθό αλατιού, πιπέρι, μουστάρδα για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει.

Μπορείς να δεις ακόμη