1,5K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 1 µελιτζάνα µακρόστενη, σε κυβάκια
- 1-2 κολοκύθια σε κυβάκια (ανάλογα το μέγεθος)
- 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα
- ½ φλ. κρασί λευκό
- 1-2 ντομάτες μέτριες και ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 3-4 κ. σ. δυόσµο ψιλοκοµµένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- 100γρ. φέτα σπασμένη με πιρούνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τις πιπεριές και σοτάρουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και αφού το γυρίσουμε 2-3 φορές να μυρίσει προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 1 περίπου λεπτό να γυαλίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι βραστό νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και ανακατεύοντας συχνά περιμένουμε να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας πριν ρίξουμε επιπλέον βραστό νερό, σε δυο δόσεις ακόμα.
- Όταν μαγειρευτεί το ρύζι al dente και μείνει ζουμερό το ριζότο προσθέτουμε πρώτα τη φέτα και μετά το μαϊντανό και το δυόσµο κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο.
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/625711814718208/’ width=’400′]