|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Σιροπιαστό Τσουρέκι Με Σοκολάτα- Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το Τσουρέκι

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.γ. ξερή μαγιά
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ μαστίχα
  • 1/4 κ.γ μαχλέπι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 150 γρ βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 3/4 κ.γ αλάτι
  • Για το Σιρόπι

  • 100 ml. νερό
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη Σοκολάτα

  • 200 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Την άλλη μισή ζάχαρη τη ρίχνουμε μέσα στο multi μαζί με το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και με το γάντζο αρχίζουμε και ζυμώνουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο. ‘Έπειτα, ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαστιχωτό. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη παίρνουμε τη μισή και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και αρχίζουμε να πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λωρίδες μήκους 15 εκ. περίπου. Έπειτα κάνουμε τις λωρίδες πλεξούδα και όπως είναι το τσουρέκι το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη μισή ζύμη, ώστε να κάνουμε δύο τσουρέκια. Τα σκεπάζουμε ξανά με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30-40 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τα τσουρέκια για 30-35 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις ετοιμαστούν τα τσουρέκια περιχύνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω. Τέλος, λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσει η σοκολάτα, την περιχύνουμε και αυτήν πάνω από τα τσουρέκια και σερβίρουμε.

 

TIPS

Tip συνταγής

Το τσουρέκι χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Γι ‘αυτό, όσο πιο πολύ το χτυπάς, τόσες περισσότερες ίνες δημιουργείς στη ζύμη.

Tip για την κουζινομηχανή

Το Sensor Technology της κουζινομηχανής Bosch OptiMUM,  κρατάει σταθερή την ταχύτητα ζυμώματος ακόμα και σε βαριά ή σκληρή ζύμη, ή σε μεγάλες ποσότητες υλικών.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη