|  | 

Κουζίνα

Σοκολατόπιτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Αφράτη βάση, βελούδινη επικάλυψη σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 200ml νερό
  • 4 αυγά
  • 270γρ. αλεύρι
  • 30γρ. κακάο
  • 1 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. ζάχαρη

 

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180γρ. κρέμα γάλακτος
  • 25γρ. βούτυρο
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

  • Γκοφρέτες σοκολάτας
  • Πουράκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι μας.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό, την κουβερτούρα και το βούτυρο και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε σταδιακά.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  4. Σε ένα δεύτερο ευρύχωρο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν και ανακατεύουμε μέσα το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας και μετά το μίγμα με το αλεύρι.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει ελαφρώς.
  6. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο μεταφέρουμε τη σοκολατόπιτα μαζί με τη λαδόκολλα σε σύρμα για να κρυώσει.

 

Για το γλάσο της σοκολάτας:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε και ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ύστερα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ομοιογενές το γλάσο μας. Το μεταφέρουμε σε κανάτα.
  2. Μεταφέρουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και διακοσμούμε με σπασμένα κομμάτια γκοφρέτας και πουράκια σοκολάτας. Καλύπτουμε με το γλάσο της σοκολάτας και απολαμβάνουμε!

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη