825
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα αλλιώτικο σνακ που μπαίνει σε δοχείο φαγητού και πάει παντού! Στο σπίτι, το γραφείο και το σχολείο.
Υλικά
- 1-2 γλυκοπατάτες καλά πλυμένες
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το ντιπ γιαουρτιου
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- Μερικά φυλλαράκια δυόσμου
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μπαστούνια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά.
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και αφού το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια του δυόσμου, το γιαούρτι κι ανάλογο αλατοπίπερο. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Μεταφέρουμε μια ποσότητα από τις ψημένες γλυκοπατάτες σε δοχείο φαγητού κι ένα μέρος του ντιπ σε ξεχωριστό σκεύος με καπάκι.
- Ανοίγουμε τα σκεύη, βουτάμε τα στικ της γλυκοπατάτας στο ντιπ κι απολαμβάνουμε.