Στραπατσάδα με φρέσκες ντομάτες, φέτα και βασιλικό

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το ιδανικό μεσημεριανό του καλοκαιριού, δηλαδή ντομάτες με αβγά, φέτα και βασιλικό στο τηγάνι. Με ωραίο ψωμί φυσικά!

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • λίγη φέτα

 

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί ψημένο
  • βασιλικό

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις πολτοποιούμε στο multi.
  2. Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο στα 4, αλάτι και μια τσιμπιά ζάχαρη. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να χάσει τα υγρά της και να σφίξει.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια του βασιλικού και πετάμε το σκόρδο.
  4. Σπάζουμε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν.
  5. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά τα αβγά, χωρίς να στεγνώσουν εντελώς.
  6. Πιπερώνουμε, προσθέτουμε, τη χοντροτριμμένη φέτα, μερικά επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε τη στραπατσάδα στο τραπέζι μαζί με το τηγάνι και φρυγανισμένο ψωμί.

Tips: Προσοχή δεν αφήνουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας ακόμη κι αν το έχουνε σβήσει, γιατί τα αβγά θα εξακολουθήσουν να ψήνονται. Είναι σημαντικό να μείνει ζουμερή η στραπατσάδα, κι όχι να παραψηθούν τα αβγά πριν τραβήξουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μπορείς να δεις ακόμη