Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα πικάντικο ορεκτικό που συνηθίζεται να το απολαμβάνουμε σε κλασσική ελληνική ταβέρνα ή το προσθέτουμε ως σως σε σάντουιτς. Μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε σπιτική τυροκαυτερή και να τη σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε barbecue ή ως ντιπ μαζί με κομμένα αγγουράκια, πιπεριές και καρότα.

 

Υλικά

  • 100 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα βαρελίσια σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ή ½ μεγάλη
  • 40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι

 

 

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ανθότυρο, τη φέτα, τις πιπεριές με λάδι τους και το γιαούρτι.
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
  5. Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και λίγο ελαιόλαδο.

 

Δες στο video που ακολουθεί πώς να την ετοιμάσεις:

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/343700219576512′ width=’400′]

Μπορείς να δεις ακόμη