477
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα πικάντικο ορεκτικό που συνηθίζεται να το απολαμβάνουμε σε κλασσική ελληνική ταβέρνα ή το προσθέτουμε ως σως σε σάντουιτς. Μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε σπιτική τυροκαυτερή και να τη σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε barbecue ή ως ντιπ μαζί με κομμένα αγγουράκια, πιπεριές και καρότα.
Υλικά
- 100 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
- 200 γρ. φέτα βαρελίσια σε κομμάτια
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ή ½ μεγάλη
- 40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε φέτες.
- Τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ανθότυρο, τη φέτα, τις πιπεριές με λάδι τους και το γιαούρτι.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και λίγο ελαιόλαδο.
Δες στο video που ακολουθεί πώς να την ετοιμάσεις:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/343700219576512′ width=’400′]