|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Τραγανή Πανσέτα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για την Πανσέτα

  • 1 kg πανσέτα με το δέρμα της, χωρίς κόκκαλο
  • 4-5 κ.γ ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 τμχ
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 10 κλ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη Σάλτσα

  • 250 γρ. μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1,5 κ.γ κόλιανδρος, σε σπόρους
  • 3-4 τμχ αστεροειδής γλυκάνισος
  • 5 κλωναράκια θυμάρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το δέρμα της πανσέτας διαγώνια και ξανά διαγώνια, δημιουργώντας σχήματα διαμαντιών σε βάθος 2-3 χιλιοστών. Κατά τον ίδιο τρόπο χαράσσουμε την πανσέτα και από την από κάτω πλευρά. Ρίχνουμε ηλιέλαιο στο δέρμα της πανσέτας και το απλώνουμε με τα χέρια για να πάει παντού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε όλη την πανσέτα. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτουμε λίγο νερό και τοποθετούμε από πάνω μια σχάρα. Πάνω της, βάζουμε την πανσέτα, με το δέρμα προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 20 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 140 βαθμούς, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, την αφαιρούμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια παίρνουμε το ζουμί από το ταψί και το βράζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει. Αν θέλουμε, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι για να το βοηθήσουμε να γίνει πιο γρήγορα. Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει. Αλείφουμε με το γλάσο την πανσέτα, ρίχνουμε τη σάλτσα μας από πάνω και τη σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ψητά κρεμμύδια.

 

TIPS


Tip για το Φούρνο

Δημιούργησε τα δικά σου προγράμματα στην εφαρμογή και μοιράσου τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη