|  | 

Κουζίνα

Vegan κέικ μπανάνας με καφέ και καρύδια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μια νηστίσιμη εκδοχή του κέικ μπανάνας με πλούσια γεύση από καφέ και καρύδια.

 

Υλικά

  • 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 65γρ. σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο κλπ)
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 60γρ. δυνατό καφέ (φίλτρου ή εσπρέσο)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε ένα δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στις αντιστάσεις.
  3. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες σε ένα μπολ με την ανάποδη ενός πιρουνιού ή με την πρέσα του πουρέ.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα καρύδια.
  5. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το λάδι και το εκχύλισμα της βανίλιας. Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και σταδιακά το μείγμα του αλευριού, εναλλάξ με τον καφέ.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα του κέικ ντυμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Δείτε ακόμη