Από την Ιωάννα Σταμούλου
4 νόστιμες ιδέες που τυλίγονται σε πίτα και πάνε σχολείο. Ή γραφείο…
Τα σάντουιτς όπως όλοι γνωρίζουμε φτιάχνονται κλασικά με ψωμί. Όσο πιο αφράτο, τόσο καλύτερο και πιο απολαυστικό. Όμως τόσο οι τορτίγιες όσο και οι αραβικές πίτες προσφέρονται για πεντανόστιμα σάντουιτς τυλιγμένα σε ρολό που μεταφέρονται εύκολα και τρώγονται ακόμη ευκολότερα από μικρούς και μεγάλους. Πάρε μια μικρή γεύση με τις παρακάτω ιδέες για wrap.
Wrap με ζαμπόν γαλοπούλας, γραβιέρα και μαρούλι
Αντί για ζαμπόν γαλοπούλας μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο ζαμπόν ή αλλαντικό της επιλογής σου. Το ίδιο κάνεις και με το τυρί.
Υλικά
- 2 τορτίγιες σταρένιες ή καλαμποκιού αν προτιμάτε
- 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 4 φέτες γαλοπούλα
- 4 φέτες γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί σε φέτες
- Μερικά τρυφερά φύλλα μαρουλιού ή γαλλική σαλάτα
- Μερικές φέτες ντομάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και αλείφουμε με το μείγμα 2 τορτίγιες.
- Καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος με φύλλα σαλάτας, τοποθετούμε τις δυο φέτες ζαμπόν από τη μια πλευρά της τορτίγιας και τις δυο φέτες τυρί από την άλλη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικές λεπτές ροδέλες ντομάτας.
- Τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε τις τορτίγιες σε ρολό ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας επάνω.
- Κόβουμε τα ρολά στη μέση και τα τυλίγουμε ξεχωριστά σε κομμάτια λαδόκολλας.
Wraps με τυρί κρέμα, σπανάκι και σολομό ή πέστροφα καπνιστή
Η καπνιστή γεύση και η λιπαρότητα του σολομού, δένει απόλυτα με το βελούδο του τυριού, τη σπιρτάδα του κρεμυδιού και τη δροσιά του άνηθου.
Υλικά
- 3 τορτίγιες σταρένιες ή καλαμποκιού αν προτιμάτε
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 120 γρ. Φιλετάκια πό σολομό καπνιστό ή καπνιστή πέστροφα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε με το μείγμα δυο τορτίγιες και απλώνουμε πάνω του κομματάκια από φιλετάκια καπνιστού σολομού.
- Τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε τις τορτίγιες σε ρολό ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας επάνω.
- Κόβουμε τα ρολά στη μέση και τα τυλίγουμε ξεχωριστά σε κομμάτια λαδόκολλας.
Wraps με ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι και τόνο
Το λες και τονοσαλάτα σε πακέτο αυτό το wrap. Σε κάθε περίπτωση το πακέτο πάει σχολείο και γραφείο με μεγάλη ευκολία.
Υλικά
- 3 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
- 1 τόνος κονσέρβας καλά στραγγισμένος
- 1 ντομάτα κόκκινη και σφιχτή σε μικρά κυβάκια (χωρίς τα σποράκια)
- 1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι μικρό χωρίς τα σποράκια σε μικρά κυβάκια
- 1 φύλλο μαρουλιού ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
- 4-5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της ντομάτας με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαρούλι. Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τον τόνο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λεπτό στρώμα πάνω σε τρεις τορτίγιες και τυλίγουμε σφιστά σε ρολό.
- Τις κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα.
Wraps με κοτόπουλο και αβοκάντο
Πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό φτιάχνεται ακόμα και με left overs ψητού κοτόπουλου και γίνεται ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 3 τορτίγιες
- 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο βρασμένο
- 1 αβοκάντο μικρό και ώμιμο λιωμένο με πιρούνι
- Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- αλάτι, πιπέρι
- 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μικρό κόκκινο ψιλοκομμένο
- 2-3 δροσερά φύλλα μαρουλιού
- 3-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα ή τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε μέσα σε ένα μπολ το βρασμένο στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια ή λωριδούλες και το αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο αβοκάντο, τα ντοματίνια, το μαρούλι, το τυρί κρέμα ή τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα πάνω σε δυο τορτίγιες και αφού φέρουμε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα.