Υγιεινά σνακ για το γραφείο ή το σπίτι

by K-Admin 1

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Δεν είναι απαραίτητο να είναι Παγκόσμια Μέρα Διατροφής για να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά με αφορμή αυτή θα εστιάσουμε σε κάποια υγιεινά σνακ που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στο γραφείο ή να τα απολαύσουμε στο σπίτι, μπροστά από την τηλεόραση, κάνοντας με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό βήμα για την υγεία μας.

 

 

Οι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ώστε να είναι καλυμμένος με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται. Ακούγεται βουνό, αλλά είναι πραγματικά εφικτό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθορίζει μια ελάχιστη ημερήσια κατανάλωση 400g φρούτων και λαχανικών, το οποίο στη συνέχεια μεταφράζεται σε τουλάχιστον «5 την ημέρα». Πρακτικά λοιπόν μιλάμε για 5 μερίδες των 80γρ., αλλά επειδή δεν μπορούμε να ζυγίζουμε το καθετί που καταναλώνουμε, υπολογίζουμε πως μια μερίδα ισούται σε 1 μέτριο μήλο, μια μέτρια μπανάνα, 2 βερίκοκα, 2 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά, 1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου ή άλλων φρέσκων ή κατεψυγμένων λαχανικών, 1 κουτ. σούπας σταφίδες ή ½ φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού, 2 ξερά σύκα, 3 ξερά δαμάσκηνα, 1 μέτριο ποτήρι (150ml) φυσικός χυμός φρούτων. Η ποικιλία είναι σημαντική γι’ αυτό επιλέγουμε να βάζουμε στο πιάτο μας διαφορετικού είδους και χρώματος φρούτα και λαχανικά.

 

 

To βαζάκι είναι η τέλεια λύση για το γραφείο και για τσιμπολόγημα στο σπίτι!

Μιλήσαμε για τις 5 μερίδες που πρέπει να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας, αλλά όταν πρόκειται να τις πάρουμε μαζί μας στο γραφείο, η λύση με το δοχείο φαγητού ή το βαζάκι είναι πραγματικά αποτελεσματική. Μέσα στο βαζάκι ψιλοκόβεις τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά και τα τοποθετείς σε στρώσεις, ενδιάμεσα στις οποίες μπορείς να συμπεριλάβεις κι άλλα υλικά όπως, γιαούρτι, γκρανόλα και μέλι για τα φρούτα, όσπρια, κινόα, πλιγούρι, ρύζι, αυγά βραστά, τόνο κλπ για τα λαχανικά φτιάχνοντας τις τέλειες σαλάτες που θα καταναλώσεις σαν σνακ ή σαν ελαφρύ γεύμα.

 

 

Τα πλεονεκτήματα που έχουν τα βαζάκια είναι πολλά:

  • Πρώτα από όλα κλείνουν με καπάκι και μεταφέρονται εύκολα και με ασφάλεια.
  • Τρώγονται και με τα μάτια, αφού οι πολύχρωμες στρώσεις τους τα κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικά και τόσο ορεκτικά!
  • Μπαίνουν στο ψυγείο και συντηρούνται μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Αφαιρώντας το καπάκι μπορούμε να ζεστάνουμε το περιεχόμενό τους στα μικροκύματα, αν πρόκειται για βραστές σαλάτες.
  • Το ψιλοκομμένο και υγιεινό περιεχόμενο τους καταναλώνεται αργά με το πιρούνι, έτσι ώστε να σου δημιουργείται πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού.

Μπορείς να δεις ακόμη