642
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
- 7-8 φέτες ζαμπόν
- 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
- 60γρ. πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC στον αέρα. Τοποθετούμε στον πάγκο και δύο φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο, τα ισιώνουμε με ένα πλάστη και με ψαλίδι τα κόβουμε σε σχήμα τρίγωνου, κρατώντας το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας που περισσεύει για να δώσουμε καλύτερο σχήμα.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κάτω φύλλου με πέστο βασιλικού. Καλύπτουμε με φέτες ζαμπόν και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και με το ψαλίδι κόβουμε παράλληλες λωρίδες πάχους δύο δαχτύλων από τη μια και από την άλλη πλευρά του τριγώνου. Στρίβουμε τις λωρίδες και από τις δυο πλευρές του τρίγωνου.
- Μεταφέρουμε το έλατο σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί ρηχό.
- Με το φύλλο σφολιάτας που έμεινε φτιάχνουμε την ίδια γέμιση, βάζοντας πέστο βασιλικού, ζαμπόν και τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο από πάνω.
- Κόβουμε με κουπ πατ αστέρι τη γέμιση της σφολιάτας και το βάζουμε στην κορυφή του έλατου και γύρω γύρω από το έλατο στο ταψί. Ότι μείνει από τη σφολιάτα την κάνουμε μπαλίτσες και την τοποθετούμε στο ταψί για να έχουμε επιπλέον μεζέ.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα έλατο.
- Τη σερβίρουμε ζεστή λίγα λεπτά αφού τη βγάλουμε από το φούρνο.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/450832509148434/’ width=’400′]