Ζυμαρικά με μελιτζάνα και ψητά ντοματίνια – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις μελιτζάνες

  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια

  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σέλινο (tortiglioni)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές τσίλι χωρίς τα σποράκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • Βασιλικός (κλωνάρια και φύλλα)
  • 100 γρ. παρμεζάνα σπασμένη σε τρίμματα
  • Αλάτι – πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τις μελιτζάνες:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, στη συνέχεια τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω τις μελιτζάνες στην άκρη.

 

Για τα ντοματίνια:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, προσεκτικά αν θέλω να διατηρήσω το τσαμπί, στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω το θυμάρι και κρατώ τα ντοματίνια στην άκρη.

 

Για τα ζυμαρικά:

Βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνω (κρατάω λίγο ζουμί μήπως χρειαστεί) και τα κρατάω στην άκρη. Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο αν βράσουμε τα μακαρόνια πριν φτιάξουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτω τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρω για λίγα λεπτά. Προσθέτω τα κλωνάρια βασιλικού και τα ντοματίνια και τα πατάω ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις σπάσουν τα ντοματίνια, προσθέτω τις μελιτζάνες και με μια τρυπητή κουτάλα προσθέτω τα ζυμαρικά. Βγάζω τα κλωνάρια βασιλικού, ρίχνω τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα λεμόνι και 2 κ.σ. παρμεζάνα. Ανακατεύω και σερβίρω τα ζυμαρικά με έξτρα παρμεζάνα, αμύγδαλο φιλέ και φύλλα βασιλικού.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη