Διατήρησε τα ρούχα σου σαν καινούρια
Τα ρούχα δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη προστασίας μας από το κρύο και τη ζέστη. Είναι και τρόπος έκφρασης.
Για τις μελιτζάνες:
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, στη συνέχεια τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω τις μελιτζάνες στην άκρη.
Για τα ντοματίνια:
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, προσεκτικά αν θέλω να διατηρήσω το τσαμπί, στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω το θυμάρι και κρατώ τα ντοματίνια στην άκρη.
Για τα ζυμαρικά:
Βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνω (κρατάω λίγο ζουμί μήπως χρειαστεί) και τα κρατάω στην άκρη. Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο αν βράσουμε τα μακαρόνια πριν φτιάξουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτω τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρω για λίγα λεπτά. Προσθέτω τα κλωνάρια βασιλικού και τα ντοματίνια και τα πατάω ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις σπάσουν τα ντοματίνια, προσθέτω τις μελιτζάνες και με μια τρυπητή κουτάλα προσθέτω τα ζυμαρικά. Βγάζω τα κλωνάρια βασιλικού, ρίχνω τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα λεμόνι και 2 κ.σ. παρμεζάνα. Ανακατεύω και σερβίρω τα ζυμαρικά με έξτρα παρμεζάνα, αμύγδαλο φιλέ και φύλλα βασιλικού.