3 νόστιμοι συνδυασμοί για το ψητό αρνί του Πάσχα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

1. Σάντουιτς

Μπορούμε να προσθέσουμε το αρνί που περίσσεψε από την ημέρα του Πάσχα σε σάντουιτς με μπαγκέτα ή άλλο ψωμί της επιλογής μας. Για να το φτιάξουμε κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες. Ανοίγουμε τις μπαγκέτες στη μέση και τις αλείφουμε με ένα μείγμα από μουστάρδα και μαγιονέζα. Προσθέτουμε τις φέτες του αρνιού, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτες ντομάτας, ρόκα και σερβίρουμε

 

2. Πίτσα

Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε πίτσες με αραβική πίτα, ντομάτα μοτσαρέλα και προσθέτουμε από πάνω το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε 2-3 ντομάτες σε κυβάκια και τις περνάμε από το τηγάνι μαζί με λίγο σκόρδο κι ελαιόλαδο μέχρι να δέσουν και να γίνουν σάλτσα. Αφού κρυώσει λίγο αλείφουμε 2 μεγάλες αραβικές πίτες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψαχνό από αρνάκι που έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει και με 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

3. Αρωματικό πιλάφι

Για να φτιάξουμε το πιλάφι σοτάρουμε 3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι με 2 κ.σ. βούτυρο και όταν γυαλίσει, προσθέτουμε 3 σπυριά σπασμένο καρδάμωμο, αλάτι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το ρύζι και να το ξεπεράσει κατά 2 δάχτυλα. Αφού πάρει βράση το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το περισσότερο νερό του το πιλάφι. Προσθέτουμε το ψημένο αρνάκι σε κυβάκια μαζί με μια χούφτα δυόσμο, 100 γρ. κυβάκια ανθότυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ηρεμήσει το φαγητό σκεπασμένο εκτός φωτιάς και σερβίρουμε.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη