Εύκολη τυρόπιτα σουφλέ

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Πανεύκολη πίτα, ζουμερή στο εσωτερικό και τραγανή απ’ έξω. Στον φούρνο ατμού γίνεται ακόμα καλύτερη!

Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα βαρελίσια αιγοπρόβεια
  • 200 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 ml γάλα
  • 4 αυγά μέτρια ή 3 μεγάλα

 

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα στο ταψί αφήνοντας να εξέχουν και λαδώνοντάς τα ένα ένα με πινέλο. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και στρώνουμε άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
  2. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη φέτα. Φέρνουμε τα φύλλα του ταψιού που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί. Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στο πρόγραμμα ατμού για τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
  4. Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Μπορείς να δεις ακόμη