2,8K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ο espresso μας εμπνέει να φτιάξουμε υπέροχα επιδόρπια που απολαμβάνουμε μετά το φαγητό και όχι μόνο…
Υλικά για 6 μερίδες
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
- 1 φλιτζανάκι δυνατό εσπρέσο (κρύο)
- 1 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο στιγμής σε σκόνη
- 50 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε τον εσπρέσο με το ρούμι και τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε σε μπολ.
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη να αφρατέψει προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα των καφέδων.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει ομοιογενής η μους.
- Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε τη μους με φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μίξερ.