Cookies με γεύση καφέ και σοκολάτα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μαλακά μπισκότα με γεύση καφέ και σταγόνες σοκολάτας για συνοδεία του καφέ αλλά και κάθε στιγμή της ημέρας που έχουμε ανάγκη από μια γλυκιά μπουκιά.

 

Υλικά για 50 τεμάχια περίπου

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 375 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. στιγμιαίο καφέ
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου και προσαρμόζουμε το φτερό στην κουζινομηχανή. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά κι αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τον στιγμιαίο καφέ, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη μας.
  3. Στο τέλος ανακατεύουμε με σπάτουλα τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
  5. Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλίτσες των 30 γρ. περίπου και τις αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας σημαντική απόσταση μεταξύ τους γιατί θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
  6. Πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο να πλατύνουν και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  7. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα τα ξεκολλάμε από το χαρτί και τα διατηρούμε σε δοχείο μεταλλικό ή πορσελάνης.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, ταψί, κουζινομηχανή.

Μπορείς να δεις ακόμη