Μπεζέδες σοκολάτας

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Το τέλειο κέρασμα για κάθε περίπτωση! Είναι τόσο σοκολατένιοι και αφράτοι αυτοί οι μπεζέδες που κανείς δεν θα τους χορταίνει…

Υλικά για 15 διπλά κομμάτια περίπου

  • 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά (120γρ. περίπου)
  • 240γρ. ζάχαρη
  • Μερικές σταγόνες από ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

  • 100γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 50γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Ζυγίζουμε και βάζουμε τα ασπράδια να χτυπιούνται στον κάδο της κουζινομηχανής μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενδιάμεσα προσθέτουμε μερικές σταγόνες ξυδιού και μια πρέζα αλάτι.
  2. Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται η μαρέγκα, ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Στο τέλος ρίχνουμε και το κορν φλάουρ λίγο λίγο από σουρωτήρι. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 10-12 λεπτά.
  3. Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ καλά και κάνει κορυφούλες όταν την ανασηκώνουμε με σπάτουλα, σημαίνει πως είναι έτοιμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με το ένα χέρι ρίχνουμε το κακάο από σουρωτήρι, ενώ με το άλλο χέρι ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας για να ενσωματωθεί και να ομογενοποιηθεί χωρίς να κάτσει η μαρέγκα. Αν θέλουμε τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Πιέζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής κρατώντας τη κάθετα και κόβουμε μπεζέδες αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν εξωτερικά. Σβήνουμε το φούρνο και τους αφήνετε μέσα, με το φούρνο μισάνοιχτο για 15 λεπτά ακόμη.
  6. Στο μεταξύ βάζουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα τηγανάκι και το τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει και μετά ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και την αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
  7. Όταν κρυώσουν οι μαρέγκες και η κρέμα της σοκολάτας, παίρνουμε μία μία τις μαρέγκες και βάζουμε στην επίπεδη πλευρά τους λίγη κρέμα πριν κολλήσουμε πάνω τους μια δεύτερη μαρέγκα.

Τοποθετούμε τους μπεζέδες σε πιατέλα και είναι έτοιμοι για κέρασμα!

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κουζινομηχανή, φούρνοι.

Μπορείς να δεις ακόμη