2,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Το καλό χοιρινό, αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας έχει τη δική του νοστιμιά. Για ένα ακόμη πιο γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα μαρινάρουμε με αρώματα οικεία της Μεσογείου. Αλατίζουμε στο τέλος!
Υλικά για ποσότητα 1 1/2 κιλό περίπου
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
- 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- Ρίγανη ή θυμάρι ξερό
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε πλατύ σκεύος και περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα. Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη και περιχύνουμε από την άλλη πλευρά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε άλλη μια φορά τουλάχιστον.
- Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους με χαρτί κουζίνας. Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα, τοποθετούμε τις μπριζόλες και ψήνουμε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά.
- Αλατίζουμε στο τέλος και πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή ή θυμάρι. Συνοδεύουμε με λεμόνι.