|  | 

Κουζίνα

Τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Για κάθε Πέμπτη και Τσικνοπέμπτη που τραβάει μυρωδιά από ψημένο κρέας, κρασί και καλή παρέα.

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ½ φλ. κρασί ρετσίνα
  • 1 κ. σ. θυμάρι ξερό
  • μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

 

Για τη γαρνιτούρα

  • 700γρ. πατατούλες ανοιξιάτικες βρασμένες

 

Για την γκρεμολάτα

  • 1 φλ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο
  2. Αλατοπιπερώνουμε
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λουκάνικο
  4. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε και το λουκάνικο
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές
  6. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του
  8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γκρεμολάτα
  9. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο μαζί με λίγο ελαιόλαδο
  10. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα
  11. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση
  12. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τις βρασμένες πατατες και τις σοτάρουμε ελαφρώς προσθέτοντας και τη γκρεμολάτα
  13. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με την τηγανιά!

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη