Γρήγορα «μαγειρέματα» με αυτές τις συσκευές

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Είναι πολλοί εκείνοι που για εξοικονόμηση χρόνου καταφεύγουν στη λύση του junk food. Ωστόσο πολλές φορές δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να βάλεις ξαφνικά στη ζωή σου την υγιεινή διατροφή.

Η κουζίνα είναι το σημείο από όπου ξεκινάει η υγιεινή διατροφή. Μην προβληματίζεσαι όμως, γιατί η τεχνολογία φροντίζει πάντα για σένα, με «γρήγορες συσκευές» για την προετοιμασία και για το μαγείρεμα του φαγητού σου!

 

Υγιεινό μαγείρεμα στον ατμό

Το μαγείρεμα σε ατμό είναι υγιεινό και διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες των τροφών (ρύζι, όσπρια, λευκά και κόκκινα κρέατα, λαχανικά κ.λπ.), ενώ το πιο σημαντικό είναι πως οι σύγχρονοι ατμομάγειρες έρχονται με χρονόμετρο. Γιατί είπαμε, ο χρόνος είναι χρήμα. Τοποθέτησε την τροφή στο καλάθι ή στα καλάθια της συσκευής μαζί με τη σωστή ποσότητα νερού, ενεργοποίησε την, ρύθμισε τον χρόνο μαγειρέματος και… πήγαινε να πάρεις το παιδί από το σχολείο. Τόσο απλά και χωρίς να ανησυχείς μην καεί ή «κολλήσει» το φαγητό. Οι ευκολίες δεν τελειώνουν εκεί, καθώς οι περισσότερες προτάσεις έρχονται με καλάθια που στοιβάζονται για εύκολη αποθήκευση, ενώ τα μέρη του ατμομάγειρα πλένονται εύκολα και γρήγορα στο πλυντήριο πιάτων. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι άλλο, ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε έναν ατμομάγειρα και μην ανησυχείς, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες τις ανάγκες και βαλάντια.

 

Συσκευές για υγιεινό τηγάνισμα

Το τηγανητό φαγητό αναφέρεται συνήθως ως βλαβερό για την υγεία. Κάτι που δεν ισχύει πλέον, αφού υπάρχουν συσκευές μαγειρικής που μπορούν να τηγανίσουν υγιεινά και με ακόμα καλύτερη γεύση. Με μία φριτέζα αέρα, όπως για παράδειγμα είναι η Air Fryer της Philips, μπορείς να έχεις στη στιγμή νόστιμα τηγανητά φαγητά χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις λάδι! Αυτό και αν είναι επανάσταση στον χώρο της μαγειρικής.

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων φριτεζών είναι ότι μετά το μαγείρεμα δεν μυρίζεις σαν… τηγανίτα. Φαντάσου λοιπόν ότι μπορείς να προσθέσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι μια σειρά από θεσπέσιες λιχουδιές χωρίς να αγχωθείς για την καθαριότητα της κουζίνας και τις μυρωδιές.

 

 

Μαγείρεμα με το πάτημα ενός κουμπιού

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το που θα μαγειρέψεις απαιτητικές συνταγές, καθώς μπορείς να φτιάξεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα με τον σωστό πολυμάγειρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πολυμάγειρας Bosch MUC11W12 AutoCook. Με 48 προεπιλεγμένα προγράμματα και αυτόματη λειτουργία διατήρησης ζεστού φαγητού, θα σου μείνει χρόνος και για τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού ενώ θα ξέρεις ότι ταυτόχρονα στην κουζίνα ετοιμάζεται κάτι πολύ γευστικό.

Αυτόματο μαγείρεμα σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα σου κολλήσει το φαγητό, αφού υπάρχει αντικολλητικό μαγειρικό δοχείο το οποίο εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις από μαγειρική, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ψηφιακή οθόνη σε πολλές γλώσσες παρέχοντας ακριβή χρόνο και θερμοκρασία, ενώ προβάλει οδηγίες βήμα προς βήμα, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για μαγειρευτά και αργό μαγείρεμα. Για να έχεις πάντα τα καλύτερα και πιο γευστικά αποτελέσματα. Δίχως αμφιβολία, ο πολυμάγειρας μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος στην κουζίνα.

 

Και για τους μακαρονάδες

Έχουν άλλη νοστιμιά τα φρέσκα και λαχταριστά μακαρόνια σε σχέση με τα συσκευασμένα που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείς με την κατάλληλη μηχανή ζυμαρικών να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Μάλιστα δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να φτιάξεις όλους τους τύπους πάστας όπως μακαρόνια, σπαγγέτι, ριγκατόνι, πέννες, ταλιατέλες ή λαζάνια. Κι όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Μένει μονάχα να επιλέξεις το πρόγραμμα και τον αντίστοιχο δίσκο διαμόρφωσης, και να ετοιμάσεις απίστευτες γευστικές δημιουργίες. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν χαρακτηριστικά για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό της συσκευής, καθώς εκτός από το μαγείρεμα, το καθάρισμα γίνεται αυτόματα.

 

Ένα Blender μπορεί να κάνει τη διαφορά

Τα περισσότερα μπλέντερραβδομπλέντερ) είναι πολυχρηστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με ένα τέτοιο εργαλείο στην κουζίνα σου: να πολτοποιήσεις ή να κόψεις -για παράδειγμα- μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα τα αγαπημένα σου υλικά, ακόμη και πατάτες για τηγάνισμα. Επιπλέον, χάρη στην ποικιλία δίσκων μπορείς να κόψεις σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα τα υλικά και να δημιουργήσεις τις αγαπημένες σου σπιτικές σαλάτες. Για… πιο «gourmet καταστάσεις», χρησιμοποίησε επίσης μπλέντερ για να δημιουργήσεις υπέροχες σούπες κρέμα-βελουτέ ή λαχταριστές σάλτσες. Το μπλέντερ, λοιπόν, μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι.

 

 

Υγιεινά smoothies χωρίς κόπο και χρόνο

Μία δροσερή γρανίτα, ένα ωραίο και λαχταριστό milkshake ή ένας φρέσκος χυμός φρούτων ή λαχανικών είναι ικανά να δώσουν χρώμα στη ζωή μας. Και όλα αυτά τα υπέροχα smoothies μπορείς να τα φτιάξεις με ένα Blender Smoothie Maker. Ρίξε τα υλικά στην κανάτα, πάτησε το κουμπί και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Τόσο απλά. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης να απολαμβάνεις εσύ και η οικογένεια σου πράσινους χυμούς. Ένας εύκολος τρόπος για να καταναλώνετε όλοι στο σπίτι καθημερινά τις απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών. Αν δεν μπορείς να το φας, πιες το λοιπόν.

 

Κάθε μέρα σπιτικό φαγητό για σένα και τους αγαπημένους σου!

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα όλων των παραπάνω μικροσυσκευών είναι ότι δεν πιάνουν χώρο. Έτσι, ακόμα κι αν έχεις περιορισμένο χώρο στην κουζίνα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στριμωχτείς για να μαγειρέψεις. Παράλληλα, σου προσφέρουν όλες τις ευκολίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις πεντανόστιμα εδέσματα και να τους καταπλήξεις όλους.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός πως με αυτές τις συσκευές τα πάντα γίνονται γρήγορα ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου χωρίς να έχεις δαπανήσει όλο τον χρόνο σου στην κουζίνα και να έχεις εξουθενωθεί. Δες λοιπόν αυτές τις συσκευές ως ένα «εισιτήριο» για να διασκεδάσεις περισσότερη ώρα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, ραβδομπλέντερ, πολυμάγειρας Bosch MUC11W12 AutoCook, Air Fryer της Philips, φριτέζα αέρα, ατμομάγειρας.

Μπορείς να δεις ακόμη