Καρδιές βάφλας με σολομό και τυρί κρέμα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μερικές καρδιές βάφλας με σολομό κι ένα ποτήρι κρασί μπορούν να γίνουν ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει ένα δείπνο για δύο.

 

 

Υλικά για 6 βάφλες περίπου

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 180 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για τη βαφλιέρα

 

Για το σερβίρισμα

  • Κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς
  • σολομό καπνιστό
  • 150γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 λάιμς

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά το γάλα με το βούτυρο κι όταν λιώσει το βούτυρο, αφήνουμε το μείγμα εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό.
  2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη μέσα σε ένα μπολ το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα του γάλακτος, συνεχίζοντας να χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές, κάπως παχύρρευστο μείγμα.
  3. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και με μια σπάτουλα την απλώνουμε παντού. Δεν πρέπει να ξεχειλίσουμε την υποδοχή. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά.
  4. Βγάζουμε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  5. Χωρίζουμε την κάθε βάφλα στα τέσσερα κι έπειτα κόβουμε τα κομμάτια σε σχήμα καρδιάς με τη βοήθεια κουπ πατ.
  6. Ανακατεύουμε στο τυρί κρέμα ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο ξύσμα και χυμό λάιμ, πιπέρι και αλάτι. Τοποθετούμε πάνω στις καρδιές βάφλας από τη μια ένα κουταλάκι αρωματισμένο τυρί κρέμα και από την άλλη ένα κομμάτι σολομό. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  7. Σερβίρουμε τις βάφλες συνοδεύοντας στο τραπέζι με το αγαπημένο μας λευκό κρασί.

Μπορείς να δεις ακόμη