1,7K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Mango lassi
To παραδοσιακό ινδικό smoothie που δεν θα χορταίνεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά! Θα χρειαστείς ώριμα μάνγκο, ένα δυνατό μπλέντερ και καλή παρέα να το μοιραστείς.
Υλικά για 2 άτομα
- 1 ώριμο μάνγκο μέτριου μεγέθους
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 κουτ. γλυκού μέλι ή ζάχαρη ή περισσότερο αν προτιμάτε
- ½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο κοπανισμένο
- Πάγο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε από τη φλούδα και κόβουμε το μάνγκο σε κύβους. Τους ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και το περισσότερο καρδάμωμο.
- Πολτοποιούμε πλήρως κι ελέγχουμε την πυκνότητα. Αν δεν μας ικανοποιεί, προσθέτουμε έξτρα υγρό να γίνει πιο αραιό ή επιπλέον μάνγκο για να γίνει πυκνότερο.
- Βάζουμε όσο πάγο θέλουμε σε δυο ποτήρια. Μοιράζουμε το smoothie και πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα κοπανισμένο καρδάμωμο.
- Σερβίρουμε αμέσως με καλαμάκια!
Smoothie κεράσι καρπούζι μπανάνα
Κεράσια στο μπλέντερ μαζί με καρπούζι για υγρασία και μπανάνα για υπέροχη υφή και γλύκα. Αν είσαι γλυκατζής πρόσθεσε μέλι ή σιρόπι αγαύης αν ακολουθείς αυστηρά χορτοφαγική διατροφή.
Υλικά για 2 άτομα
- 200 γρ. κεράσια
- 200 γρ. καρπούζι καθαρισμένο (καθαρό βάρος)
- 1 μικρή μπανάνα καθαρισμένη, σε φέτες
- Παγάκια
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με τον αποπυρηνωτή.
- Καθαρίζουμε και το καρπούζι από φλούδα και κουκούτσια και το κόβουμε σε κύβους.
- Τα ρίχνουμε σε δυνατό μπλέντερ μαζί με την μπανάνα και πολτοποιούμε καλά.
- Βάζουμε αν θέλουμε παγάκια σε δυο ποτήρια και απογεμίζουμε με το smoothie.
- Σερβίρουμε με καλαμάκια κι ένα τσαμπάκι κεράσι.