Κατσικάκι στον φούρνο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κατσικάκι

  • 2 κιλά κατσικάκι μπούτι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Φλούδα από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. νεαρές πατάτες κομμένες στη μέση
  • 500 γρ. νεαρά κολοκυθάκια
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. φέτα σπασμένη σε τρίμματα
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Αλάτι – πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη φέτα και τα φυλάω στο ψυγείο.

 

Για το κατσικάκι:

Βάζω το μπούτι μέσα στο ταψί, του κάνω τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζω μέσα κομμάτια σκόρδο. Στη συνέχεια το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με το αλάτι, πιπέρι, βάζω τα αρωματικά και τις φλούδες λεμόνι. Προσθέτω τις πατάτες, περιχύνω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι πιπέρι, βάζω τα αρωματικά, 4 σκελίδες σκόρδο και το χυμό από 1 λεμόνι. Ρίχνω στο ταψί 1 κούπα νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο. Στη 1 ½ ώρα προσθέτω τα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση, αλατοπιπερωμένα και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20-30λεπτά. Βάζω το φαγητό σε μια πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζω με τη φέτα και σερβίρω.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη